Landschapsfotografie

Landschapsfotografie van Matthijs van Santen de Hoog. Prachtige vergezichten, velden, berglandschappen, bossen, rotspartijen, woestijnen, stranden, meren en andere panorama's.

Landschapsfotografie verveelt nooit

Onze planeet kent een oneindige verscheidenheid aan prachtige landschappen. Ruige bergketens, dichte jungles, uitgestrekte velden, sprookjesachtige bossen, bizarre rotspartijen, zinderende woestijnen, afgelegen poolgebieden en verlaten stranden. Al die landschappen zijn voor mij kunstwerken.

Je hoeft er trouwens niet eens de halve planeet voor af te leggen: het verwondert mij elke keer weer wat een hoop verschillende landschappen er alleen al binnen Nederland bestaan! En ze veranderen ook nog eens telkens. Onder de invloed van het weer en de seizoenen ondergaan al die mooie landschappen regelmatig complete metamorfoses. Soms is enkel het doorbreken van de zon door de wolken genoeg. Kunstwerken die voortdurend veranderen en evolueren dus. Landschapsfotografie verveelt dus nooit.

Met mijn landschapsfoto's probeer ik een gevoel van ontzag vast te leggen. De emotie die je voelt als je daar stáát, om je heen kijkt, het landshap in je opneemt en overweldigd wordt.


Please accept functional cookies to view this YouTube video.